AJANKOHTAISTA

Perjantai 21.5.2021

TYÖPAIKKAILMOITUS - ASIANAJOASSISTENTTI

Asianajotoimisto Jarkko Liljeqvist Ky on yleisjuridiikkaan keskittynyt asianajotoimisto, jolla on toimipaikat Porissa ja Tampereella. Haemme Porin toimistolle asianajoassistenttia pitämään toimiston kaikki langat käsissä.

Asianajoassistentin tehtäviin kuuluvat muun muassa;

  • toimeksiantojen vastaanottotoimet, oikeusapuhakemusten ja oikeusturvailmoitusten laatiminen sekä toimeksiantojen jälkitoimet (laskutus, arkistointi)
  • tarvittavien viranomais- ym. asiakirjojen tilaaminen
  • juristien toimeksiantoihin liittyvät avustavat toimet
  • taloushallinto (laskujen hoito, palkanlaskenta) sekä
  • toimiston päivittäishankinnoista sekä yleisestä siisteydestä huolehtiminen.

Hakemamme henkilö on motivoitunut, luotettava, asiakaspalveluhenkinen, joustava, oma-aloitteinen ja tehokas. Hän omaa hyvät tietotekniset valmiudet sekä kohtuullisen englannin kielen taidon. Juridista osaamista tulee olla sen verran, että uuden yhteydenoton tullessa henkilö osaa kartoittaa asiakkaan ongelman ja tehdä tarvittavat alkutoimenpiteet.

Kyseessä on kokopäivätyö ja työsuhde on sijaisuudesta johtuen määräaikainen (12–24kk). Työ alkaa 1.8.2021 / sopimuksen mukaan.

Hakemukset palkkatoiveineen pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen toimisto@liljeqvist.fi sunnuntaihin 13. kesäkuuta 2021 mennessä. Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa asianajoassistentti Johanna Hasa-Ruuskanen, puh. 044-9858192.

 

Maanantai 22.02.2021

Toimistomme lakimies Niina Ruijs siirtyy asianajotoiminnasta toistaiseksi sivuun ja siirtyy uusiin tehtäviin 1.3.2021 alkaen.

Niina palaa hänelle jo entuudestaan tutulle käännösalalle ja sopimusjuridiikan pariin. Kiitämme Niinaa yhteistyöstä ja toivotamme onnea sekä menestystä!

 

Maanantai 24.08.2020

Henkilöstöpuolen tiedotteita:

Elokuussa meillä on aloittanut asianajoassistentteina Johanna Hasa-Ruuskanen ja Saija Rimpelä. Heihin pääset tutustumaan henkilöt- osiossa.

AA,VT Sini Liljeqvist jää elo-syyskuun vaihteessa töistä pois pitämään pitämättömät vuosilomat sekä ylityövapaat.

 

Keskiviikko 01.07.2020

TYÖPAIKKAILMOITUS - ASIANAJAJA / LUVAN SAANUT OIKEUDENKÄYNTIAVUSTAJA

Asianajotoimisto Jarkko Liljeqvist Ky on kasvava ja kehittyvä neljän juristin ja yhden oikeustieteen ylioppilaan asianajotoimisto, jolla on toimipaikat Porissa ja Tampereella. Haemme nyt joukkoomme asianajajaa tai luvan saanutta oikeudenkäyntiavustajaa. Toimeksiannot liittyvät laajasti yksityishenkilöiden oikeudellisiin ongelmiin. Toki työnkuva tarkentuu oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Päätoimipaikkamme sijaitsee Porissa. Myös Tampereella työskentely on mahdollista ja työskennellä voi tietenkin myös etänä. Tampereella olemme osa Ratinalaki-toimistoyhteisöä.

Hakemamme lakimies on jo kerryttänyt prosessikokemusta sen verran, että osaa hoitaa omat toimeksiantonsa pääsääntöisesti yksin. Tarvittaessa tukena on kuitenkin toimiston muut lakimiehet. Toivomme henkilön olevan aidosti kiinnostunut ja motivoitunut asianajoalalla työskentelystä sekä ottavan haasteet mahdollisuutena, ei uhkana. Hakemamme henkilö on myös luotettava, joustava, avoin, oma-aloitteinen, tehokas, asiakaspalveluhenkinen ja omaa hyvät tietotekniset valmiudet sekä kohtuullisen englannin kielen taidon. Suoritettu tuomioistuinharjoittelu katsotaan eduksi.

Palkkausjärjestelmämme perustuu suurimmaksi osaksi provisioon ja maksamme hyvin, mikäli olet kova tekemään tulosta. Hakemukset palkkatoiveineen pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen sini@liljeqvist.fi perjantaihin 31. heinäkuuta 2020 mennessä. Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa asianajaja, varatuomari Sini Liljeqvist puhelinnumerosta 044-2397329 maanantaista 20.7. eteenpäin.

Tutustuthan toimistoomme esimerkiksi Instagramissa @asianajotoimistoliljeqvist .

 

Perjantai 26.06.2020

TYÖPAIKKAILMOITUS - ASIANAJOSIHTEERI

Asianajotoimisto Jarkko Liljeqvist Ky on kasvava ja kehittyvä neljän juristin ja yhden oikeustieteen ylioppilaan asianajotoimisto, jolla on toimipaikat Porissa ja Tampereella. Haemme  Porin toimistolle oikeustradenomia pitämään toimiston kaikki langat käsissä. Asianajosihteerin tehtäviin kuuluu esimerkiksi oikeusapuhakemusten laatimista, oikeusturvailmoitusten tekoa, tarvittavien asiakirjojen hankkimista, juristien kalenterien ylläpitoa, puhelimeen vastaamista, arkistointia, laskutuksen hoitamista, toimiston hankintojen tekemistä, palkkojen laskemista sekä toimiston laskujen maksua. Lisäksi asianajosihteeri vastaa toimiston yleisestä siisteydestä.

Hakemamme henkilö on motivoitunut työskentelemään yleisjuridiikkaa hoitavassa asianajotoimistossa, luotettava, joustava, avoin, oma-aloitteinen, tehokas, asiakaspalveluhenkinen ja omaa hyvät tietotekniset valmiudet sekä kohtuullisen englannin kielen taidon. Juridista osaamista tulee olla sen verran, että uuden yhteydenoton tullessa henkilö osaa kartoittaa asiakkaan ongelman ja tehdä tarvittavat alkutoimenpiteet.

Kyseessä on kokopäivätyö ja työsuhde on vakituinen. Työ ei sovellu oikeustieteen opiskelijalle, sillä tarkoitus on löytää asianajosihteeri pitkäaikaiseen työsuhteeseen. Työ alkaisi elokuun puoliväliin mennessä.

Hakemukset palkkatoiveineen pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen sini@liljeqvist.fi perjantaihin 24. heinäkuuta 2020 mennessä. Paikka täytetään kuitenkin heti sopivan henkilön löydyttyä. Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa asianajaja, varatuomari Sini Liljeqvist puhelinnumerosta 044-2397329 viikolla 30 (20.–24.7.). Lisätietoja voi kysyä myös läpi hakuajan oikeudelliselta assistentilta Emmi Henrikssonilta puhelinnumerosta 044-9858192.

Käythän katsomassa rekryvideomme TÄÄLTÄ.

 

Tiistai 16.06.2020

Asianajaja, varatuomari Sini Liljeqvist on suorittanut hyväksytysti HHJ-kurssin.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) on Tampereen kauppakamarin ja Hallituspartnerit ry:n yhdessä kehittämä valtakunnallinen koulutuskokonaisuus. HHJ-kurssilla käsiteltiin hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla.

 

Lauantai 6.6.2020

Tampereen Ratinalaki- toimistoyhteisömme nettisivut on saatu pikkuhiljaa pystyyn. Klikkaa tästä tutustumaan Ratinalakiin.

Ratinalaissa Suvantokadulla meidän kanssa saman katon alla toimistoyhteisön muodossa ovat siis seuraavat toimistot ja lakimiehet:

AA, VT Meeri Ojala-Koski - Asianajotoimisto Luckylaki

AA Kristian Hyvönen - Asianajotoimisto Kristian Hyvönen

VT Janne Ylijärvi - Lakiasiantoimisto Janne Ylijärvi

 

Torstai 23.4.2020

Heli on saanut tänään Oikeudenkäyntiavustajalautakunnalta luvan toimia oikeudenkäyntiavustajana. Onnea Heli!

Kaikki juristit eivät siis automaattisesti saa toimia tuomioistuimessa oikeudenkäyntiavustajana. Jotta luvan voi saada, niin tutkinnon lisäksi juristin täytyy olla lisäksi riittävän perehtynyt oikeudenkäyntiasiamiehen ja -avustajan tehtävään sekä tietenkin olla rehellinen ja eikä saa olla ilmeisen sopimaton oikeudenkäyntiasiamiehen ja -avustajan tehtävään. Luvan saamisen edellytyksistä tarkemmin täältä.

Kaikki neljä lakimiestämme on siis kelpoisia toimimaan tuomioistuimessa oikeudenkäyntiavustajana.

 

Keskiviikko 15.4.2020

OTM Heli Rikolalle on tänään myönnetty varatuomarin arvonimi. We are proud of you! 🙂

Varatuomarin arvonimi myönnetään henkilölle, jolla on oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto ja joka on suorittanut auskultoinnin eli tuomioistuinharjoittelun hyväksytysti. Auskultointi kestää vuoden ja se suoritetaan yleensä käräjäoikeudessa. Vuoden aikana käräjänotaarina toimiva auskultantti ratkaisee itsenäisesti riita-, rikos- ja hakemusasioita ja saa näin käytännön kokemusta tuomioistuinmenettelystä.

 

Tiistai 14.4.2020

Henkilöstöuutisia niin assari kuin lakimiespuoleltakin.

Haikein mielin päästämme ihanan Pinjamme tavoittelemaan unelmiaan sekä kiitämme Pinjaa kuluneesta puolestatoista vuodesta. Kaikkea hyvää elämääsi jatkossa ja pysy aina niin ihanana kuin olet! <3 Tämä toki aiheuttaa sen tilanteen, että tarvitsemme syksyllä asianajosihteerin täyttämään Pinjan työtuolin. Hakua emme kuitenkaan vielä avaa, vaan vasta myöhemmin. Toki jos on kiinnostusta, niin jo nyt voi laittaa minulle työhakemusta. Syksyyn asti assarina häärii koronan Ranskasta Suomeen häätämä Emmi.

Olen yleensä huono pitämään salaisuuksia ja tämä lakimiespuolen henkilöstöuutinen pysyi melkein salassa muutaman kuukauden, mutta nyt sen saamme vihdoin julkaista. Tästä olemme olleet todella onnellisia ja tohkeissamme: saamme OTM Heli Rikolan meille neljänneksi lakimieheksi! Heli tulee melkein suoraan Tullipuominkatu 5:sesta (Satakunnan käräjäoikeudesta), sillä on päättänyt tuomioistuinharjoittelunsa siellä maaliskuun 2020 lopussa. Heli hoitaa toimeksiantoja niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi. Helin erityisosaamisaluetta ovat vero-oikeudelliset asiat sekä perhe- ja perintöoikeus. Lisäksi Heli hoitaa niin riita-, rikos- kuin hakemusasioiden toimeksiantoja. Helin tavoittaa puhelimitse numerosta 044-242 0489 ja sähköpostilla heli@liljeqvist.fi Vielä lämpimästi tervetuloa!

-Sini

 

Maanantai 17.2.2020

Lahjoitimme muuton yhteydessä toimistomme vanhat lakikirjat käsityötaiteilija Arja Aallolle. Design Arja Aalto loihtii vanhoista lakikirjoista upeita käsilaukkuja. Linkki verkkokauppaan tässä !

 

 

Perjantai 7.2.2020

Emmi Henriksson on saanut valmiiksi LL.B.-tutkinnon. Onnea superisti Emmille!

Bachelor of Laws (LL.B.) on oikeustieteen perustutkinto, jonka Emmi on suorittanut Ruotsissa. Tutkinto vastaa käytännössä Suomessa olevaa oikeusnotaarin tutkintoa, eli alempaa korkeakoulututkintoa (180 op).

 

Torstai 6.2.2020

Suomen Asianajajaliiton Satakunnan paikallisosasto on valinnut tänään vuosikokouksessaan osaston hallitukseen asianajaja, varatuomari Sini Liljeqvistin.

 

Maanantai 3.2.2020

Meillä on nykyään Messengerillä toimiva chat! Chat ilmestyy ruudun oikeaan alareunaan. Eli matalalla kynnyksellä voitte chattailla meidän kanssa. Pinja tai Emmi sieltä vastailee.

 

Sunnuntai 19.1.2020

Porissa Gallen-Kallelankadulla vanha asianajotoimisto on nyt tyhjä, siivottu ja ovi suljettu viimeisen kerran.

Jatkossa toimimme siis osoitteessa Antinkatu 13 B 53. B-rappuun pääsee Mäkilän leipomon vasemmalta puolelta soittamalla summeriamme ja hissillä kuudenteen kerrokseen. Näemme siellä!

 

Keskiviikko 1.1.2020

Varatuomari Sini Liljeqvist on nykyään ammattinimikkeeltään asianajaja.

Asianajajan ammattinimeä saa käyttää vain Suomen Asianajajaliiton jäseneksi hyväksytty kokenut lakimies, joka on suorittanut tuomarin virkaan oikeuttavan oikeustieteellisen tutkinnon ja asianajajatutkinnon, ja jolla on riittävä taito ja käytännön kokemus. Edellytyksenä on myös tunnettu rehellisyys, sopivuus asianajajan toimeen sekä ammatillinen itsenäisyys.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tiistai 31.12.2019

Kävi Länsimetrot, Olkiluodot jne. Eli aikataulut niin sanotusti pettivät Porissa Antinkadun remontin suhteen ja ollaan vielä tammikuun puoleenväliin asti Gallen-Kallelankadulla.

 

Perjantai 20.12.2019

Oikeudellinen assistentti Pinja lomailee 21.12.2019 - 6.1.2020. Kaikki lakimiehet myös yrittävät lomailla samana aikana. Oikeudellinen assistentti Emmi puolestaan päivystää puhelimia, joten meidät tavoittaa loma-aikanakin toimiston numerosta: 044-985 8192 tai sähköpostilla toimisto@liljeqvist.fi.

Kiitos kuluneesta vuodesta asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä oikein rauhallista ja onnellista joulun aikaa!

 

Tiistai 17.12.2019

Asianajotoimistomme oli mukana Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu- kampanjassa ja laati sen aikana viisi ilmaista testamenttia. Moni halusi lahjoittaa eläimille ja olimme oikein iloisia, että saimme olla mukana tekemässä hyvää. Vaikka kampanja onkin päättynyt, jokainen voisi silti pohtia, että haluaisiko lahjoittaa testamentissaan edes pienen siivun hyväntekeväisyyteen. Toisista pieneltä tuntuvat teot ovat toisille isoja ja merkityksellisiä asiota. Alla linkki Suomen Asianajajaliiton sivuille tiedotteeseen:

Kampanja innosti kansalaisia teettämään testamentteja – Asianajajat laativat yli 160 testamenttia hyväntekeväisyyteen

 

Maanantai 16.12.2019

Ensimmäinen tiedotusluontoinen asia on siis uudet osoitteemme. Tampereella olemme jo muuttaneet Suvantokadulle (1 D 56). Porissa puolestaan uusissa toimitiloissa osoitteessa Antinkatu 13 B 53 (torin laidalla Mäkilän leipomon yläkerrassa, kuudes kerros) remonttia on tehty jo reilun kuukauden päivät ja loppusuora alkaa pikkuhiljaa häämöttää. Tavoitteena on, että pääsemme aloittamaan vuoden 2020 uusissa tiloissa. Toistaiseksi kuitenkin asiakastapaamiset ovat vielä tutussa ja vanhassa osoitteessa Gallen-Kallelankadulla 5 A 30.

 

Maanantai 16.12.2019

Ajankohtaista- palkki on saatu auki! Eli täällä tiedotamme ajankohtaisista asioista (lomista, aukioloista, muutoksista jne.) ja kirjoittelemme mahdollisesti kaikkea muutakin. Saas nähä!